diumenge, 18 d’octubre del 2015

ARTS & FOODS. TRIENNAL DE MILÀ 2015







Aquesta gran exposició –primer pavelló de l'Expo 2015 dins la ciutat de Milà– comissariada per Germano Celant, amb la direcció arquitectònica i disseny de l'Estudi Italo Rota i disseny gràfic d'Irma Boom, examina la relació entre les arts i els diversos rituals que envolten els aliments. 

"Arts & Foods" s'organitza cronològicament des de 1851, l'any de la primera Exposició Universal de Londres –que girava al voltant de l'alimentació, nutrició i el menjar– fins als temps actuals. Un itinerari de propostes d'escriptors, cineastes, dissenyadors gràfics i industrials, músics, fotògrafs, arquitectes i testimonis d'artistes, que van des de la pintura clàssica fins als històrics moviments d'avantguarda. Des del pop art a les troballes més recents. Un viatge en el temps que reflecteix de manera creativa el lema d'aquesta Expo Milà 2015: "Alimentar el planeta, energia per a la vida". 

En els espais de la Triennale –prop de 7.000 metres quadrats, entre les sales i jardins–  es desenvolupa una narrativa establerta per les obres i les imatges en el seu propi context històric, sociològic i antropològic. Documents i solucions que es relacionen amb el menjar i la seva cultura, des d'estris de cuina a la taula del menjador i el pícnic; des de l'aspecte públic de bars i restaurants als canvis que han caracteritzat els viatges per carretera, avió i també als espacials… 

"Arts & Foods", amb més de 15 sales amb diversos ambients  i més de 2000 obres ens ajuden a entendre com visualitzem i consumim aliments. 














 













 











 
















 


















































PER VEURE TOT SOBRE MILÀ:

EXPO MILANO 2015

ARTS & FOODS. TRIENNAL DE MILÀ 2015

DUOMO DI MILANO. 2015

GALERIES VITTORIO EMANUELE II. MILÀ

CARRERS DE MILÀ. 2015

MILANO MANGIARE. 2015

QUADRILATERO DELLA MODA. MILANO 2015








PER TORNAR AL MENÚ PRINCIPAL:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada