La cuina marroquina, amb excepció dels plats típics, avui dia pot considerar-se com una barreja de gastronomies
procedents dels berbers, moriscos, Orienti Mig, mediterrani i Africà.
Es pot arribar a considerar com una de les més diverses del món, això es pot deure a la interacció
que ha arribat a tenir amb altres cultures externes.
La cuina marroquina és molt senzilla de realitzar tal com correspon a les cuines populars, té molt en comuna amb altres
cuines del Magreb però posseeix una personalitat pròpia a causa de ser l'única d'elles que no ha rebut
la influència de la cuina turca (a causa que l'imperi otomà no va arribar amb els seus dominis al territori de l'actual el Marroc).
És una cuina familiar: un proverbi marroquí diu: Mâ kainsh el-kalâm cala ettacâm, “on hi ha menjar, no es parla”.
El seu tret principal és l'ús del dolç i el salat el que l'apropa a les cuines d'extrem orient.
Avui dia alguns plats marroquins tenen reminiscències de la cuina sefardí.
Es tracta d'una cuina elaborada de forma casolana, en la qual participen fonamentalment només dones (donada),
l'espai de la cuina és tradicionalment al Marroc un lloc femení on els homes romanen fora.
Les receptes dels plats passen de mares a filles per tradició verbal
De Gastronomia del Marroc - WikiLingua.net
PER VEURE MÉS SOBRE MARROC:
FEZ-TANGER DIA A DIA. LLIBRE DE VIATGE. CREATIVITY EXPRÉSS 2014
MEKNÈS TRADICIONAL
VOLUBILIS EN TOTA LA SEVA ESPLENDOR
FEZ. LA MEDINA DE FEZ EL-BALI
PANTONE BLAU XAUEN
FEZ - TÀNGER. DOS HOTELS EXCEPCIONALS
TÀNGER LITERÀRIA. REALITATS D'UN MITE
CAFÉS DE TANGER
PACKAGING AL MARROC
GENT DEL MARROC
VIATGERS AL MARROC
PER TORNAR AL MENÚ PRINCIPAL:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada