dilluns, 9 de febrer del 2015

MENJARS AL MARROC. MEKNÈS, FES, XAUEN I TANGER. 2014



La cuina marroquina, amb excepció dels plats típics, avui dia pot considerar-se com una barreja de gastronomies 

procedents dels berbers, moriscos, Orienti Mig, mediterrani i Africà.

Es pot arribar a considerar com una de les més diverses del món, això es pot deure a la interacció 
que ha arribat a tenir amb altres cultures externes.

La cuina marroquina és molt senzilla de realitzar tal com correspon a les cuines populars, té molt en comuna amb altres 
cuines del Magreb però posseeix una personalitat pròpia a causa de ser l'única d'elles que no ha rebut 
la influència de la cuina turca (a causa que l'imperi otomà no va arribar amb els seus dominis al territori de l'actual el Marroc). 

És una cuina familiar: un proverbi marroquí diu: Mâ kainsh el-kalâm cala ettacâm, “on hi ha menjar, no es parla”. 
El seu tret principal és l'ús del dolç i el salat el que l'apropa a les cuines d'extrem orient. 
Avui dia alguns plats marroquins tenen reminiscències de la cuina sefardí.

Es tracta d'una cuina elaborada de forma casolana, en la qual participen fonamentalment només dones (donada),
 l'espai de la cuina és tradicionalment al Marroc un lloc femení on els homes romanen fora. 
Les receptes dels plats passen de mares a filles per tradició verbal

De Gastronomia del Marroc - WikiLingua.net





























 






PER VEURE MÉS SOBRE MARROC:

FEZ-TANGER DIA A DIA. LLIBRE DE VIATGE. CREATIVITY EXPRÉSS 2014

MEKNÈS TRADICIONAL

VOLUBILIS EN TOTA LA SEVA ESPLENDOR

FEZ. LA MEDINA DE FEZ EL-BALI

PANTONE BLAU XAUEN

FEZ - TÀNGER. DOS HOTELS EXCEPCIONALS

TÀNGER LITERÀRIA. REALITATS D'UN MITE

CAFÉS DE TANGER

PACKAGING AL MARROC

GENT DEL MARROC

VIATGERS AL MARROC






PER TORNAR AL MENÚ PRINCIPAL:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada